Στην οικογένειά μας στη Σύρο, είμαστε αφιερωμένοι στη γη από πάππου
προς πάππον.
Δεν “βγήκαμε τώρα από το αβγό”! Από το 1970, ο πρόγονος Ιωάννης
Παλαμάρης έγινε ονομαστός για τις καλλιέργειές του σε κηπευτικά, με μεγάλη φήμη
ειδικά στο κολοκύθι. Από την οικογενειακή γη στη Σύρο, τα προϊόντα μας έφθαναν,
εκτός από τις Κυκλάδες, στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.
Από εκεί, τα
κολοκύθια Παλαμάρη είχαν μεγάλη ζήτηση για τη νοστιμιά τους στις περισσότερες
λαϊκές αγορές της Αθήνας. Παράλληλα, οι γιαγιάδες της οικογένειας
εξειδικεύτηκαν να φροντίζουν κότες με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγουν
πεντανόστιμα αβγά και μάλιστα πολλά δίκροκα!
Η παράδοση συνεχίζεται σήμερα από τον Γιάννη Παλαμάρη, που
παρέλαβε εδώ και 12 χρόνια την επιχείρηση, μαζί με όλα τα μυστικά και την
αφιερωμένη αγάπη στην αγροτική ζωή.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, εργαζόταν
κανονικά στο αγρόκτημα, έτρεχε και μάθαινε κοντά στον πατέρα και τη μητέρα του,
στους παππούδες και τις γιαγιάδες του, να φροντίζει τις καλλιέργειες και τα
κοτέτσια και να μαζεύει τους καρπούς των κόπων του.
Από τα 8 στρέμματα
πατρογονικής γης, ο Γιάννης Παλαμάρης έχει εξαπλώσει σήμερα την αγροτική
παραγωγή σε 40 στρέμματα γόνιμης γης, στον ευλογημένο τόπο καταγωγής του, τη
Σύρα, όπως την αποκαλούσαν οι παππούδες του.